Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

H επίσημη ανακοίνωση της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας, για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή του νέου αγωγού Ερμακιάς.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή εγκρίθηκαν την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013, οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου: «Νέο εξωτερικό δίκτυο υδροδότησης οικισμών Αγίου Δημητρίου, Ρυακίου, Ακρινής, Κοιλάδας, Γαλανίου, Θυμαριάς και Κρεμαστής του Δήμου Κοζάνης από τον αγωγό Ερμακιάς».
Φορέας εκτέλεσης και λειτουργίας του έργου, είναι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης του Δήμου Κοζάνης.
Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής σημείωσε μεταξύ άλλων: «Συμβάλουμε ενεργά στη λύση του προβλήματος που προέκυψε, παρεμβαίνοντας άμεσα και παράλληλα επιταχύνουμε τις διαδικασίες προκειμένου οι κάτοικοι των συγκεκριμένων οικισμών να υδροδοτηθούν με νερό κατάλληλο προς πόση».
Το προτεινόμενο έργο δεν θα δημιουργήσει αστάθεια στο έδαφος ούτε αλλαγές στη γεωλογική διάταξη των πετρωμάτων. Σε ότι αφορά τα υπόγεια νερά αλλάζει η πηγή υδροληψίας των οικισμών, που παρουσιάζουν προβλήματα λόγω ύπαρξης υψηλών συγκεντρώσεων χρωμίου και ως πηγή υδροληψίας θα χρησιμοποιούνται πλέον οι πηγές Ερμακιάς. Το έργο από τη φύση του δεν ενέχει κίνδυνο έκθεσης ανθρώπων ή περιουσιών σε καταστροφές από νερά αντιθέτως επιλύει ένα σημαντικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε στην ποιότητα του πόσιμου νερού των οικισμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου